lørdag 4. februar 2012

Uke 5 - 2012



Vi har lagt bak oss ei noe hustrig uke på Løvåsen. Heilt i starten av uka viste gradestokken mange kuldegrader, helt ned mot 17-18 nede på myra. Med litt vindtrekk i tillegg, så river det godt i barten. Da imporviserer vi litt, og tar litt inne-tid når kulda er som verst.

Alikevel har vi masse god variert aktivitet. Stol-leken fant vi ut var veldig populært, og det blei opptil flere runder med det i gymsalen på Kilkamhuset. Kanonball samler også utrolig mange, og når vi setter igang med det så vil det liksom ingen ende ta. Kjempebra!!

Tau benytter vi ivrig. Hopping og binding av knuter...og voksne...og spesielt på det siste punktet blir iveren VELDIG stor. :-)

I sofakroken kobler vi av med lesing, tegning, klipping og liming, samt at brettspillene brukes flittig. Vårt gode "gammeldagse" fotball-spill har blitt kjempepopulært etter at vi fikk det til Løvåsen. Trekk-stengene får virkelig brynt seg nå ivrige små hender setter igang.

Utendørs benytter vi oss av hele området. I skogen ved lavvoen har vi hatt litt hyttebygging igjen. Våre ivrige snekkere klatter litt på byggverkene der, mens andre klatrer i trærne og hærjer i klatrenettet.

I Ski-lekebakken er det virkelig gnistrende ake-føre. Vi har nå fått oppblåst 2 "smultringer" til aking, og disse rommer lett 6-8 unger hver - kanskje ennå flere når vi voksne legger oss i bunnen og tetter igjen hullet i midten. Med ei rasende fart, så havner vi langt ute på myra før aketuren stopper. Skal si lydnivået fra små barnemunner blir ganske å høyt underveis. Utrolig morsomt - for liten og stor!!
Akebrettene benyttes også flittig. Det er litt hard snø, så forholdene for ski er ikke helt optimale. Alikevel er det noen som prøver seg litt. Løypene er jo perfekte, så diagonal-gang er det perfekter forhold for. Barnehagen har også vært endel ute sammen med oss denne uka, og det er kjempeartig å ha de ilag med oss.

Siden temperaturen er såpass lav, så er jo forholdene perfekte for å lage is-lykter. Vi blander farger av alle slag i vannet, og det blir noen riktig nydelige lykter ut av det. Kjempestilig!!

Vi har kjent litt på dyrelivet også denne uka. Et par elger har holdt til nede ved kraftstasjonen. Heldigvis har de ikke vært synlige på de tidspunktene vi har vært der, men alikevel så følger vi nøye med. På tirsdag oppdaga vi ei perle-ugle sittende på ei lysledning da vi kom opp til Løvåsen. Utrolig flott og fasinerende fugl.

På matfronten koser vi oss skikkelig. Pita-brød med kjøttdeig og ost, brødmat, Biola og müsli/havregryn, tomatsuppe, og på fredag deilig bålkos med grilling av pølser.

Vi takker med dette alle sammen for ei utrolig flott uke, og ønsker vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.

Tilrettelagt for Lovaasen.no av Kjell Arne Jakobsen