fredag 24. februar 2012

Uke 8 - 2012 Karnevalsuka



Da er årets karnevals-uke over, og det har vært litt av hvert å henge fingran i her oppe på Løvåsen denne uka.

Mandag starta vi uka med forberedelser til karnevalet. Etter deilig brødmat med pålegg, satte vi igang med baking til karnevalet. Deilige hveteboller blei rulla ut i en fei, så steikovnen hadde ikke mulighet til å ta unna baksten raskt nok. Etter litt frilek innendørs, så hoppa vi i klærne og kosa oss med ei deilig økt utendørs. Snøhulegraving, forming av snøfigurer og litt aking. Super avslutning på dagen.

Tirsdag venta nystekt deilig Løvåsen-pizza på oss da vi ankom Løvåsen. Det gikk ned på høykant! De som ikke hadde fått bakt dagen før, fikk gjøre det denne dagen. Resten kosa seg ute med frilek. En gjeng samla seg i granskogen borte ved leirplassen vår. Der foregikk det flott rolle-lek. Resten var spredt rundt på området. Tråkka-hus blei laga på fotballbanen. Vi gravde snøhuler på nordsida av Kilkamhuset, og det blei også ei økt med aking.

Onsdag var det klart for ukas høydepunkt - KARNEVAL!!!
En ivrig og spent gjeng ankom Løvåsen, med sekkene full av de mest spennende typer kostymer. Star Wars, cowboy, brannmann, spøkelse, Michael Jackson, prinsesse, heks, politi, pusekatt...ja masse forskjellige temaer. Kjempeartig - både for liten og stor! Og når det er karnevals-fest, så må en jo kose seg skikkelig i matfatet også. Boller, sjokoladekake og saft stod på menyen. Nydelig godt smakte det! Derette var det god og variert lek på heile gjengen. Vi spilte musikk via PC, sånn at det var den reneste disco-steming også. Noen av jentene hadde øvd inn et dansenummer som de fremførte. Vi inviterte også barnehagen opp på kafè-besøk, og kosa oss i lag heile Løvåsen-gjengen! Suverent!
Til slutt var det tid for å slå katta ut av sekken, og der var det litt dessert før vi avslutta for dagen.

Torsdag og klart for utflukt! Tur til skøytebanen var dagens aktivitet, og vi fylte heile bussen fra skolen og til Kanebogen. Litt rufsete i været da vi ankom, men når vi hadde fått mat i kroppen og skøytene på beina så skifta været til det suverene. Med stor fart på isen, blei det en aldeles fantastisk dag! Lengdeløp og piruetter med stor iver. Tror bortimot alle fikk prøve seg på skøyter, selv om ikke alle har skøyter selv. Vi bytter og låner litt innimellom. Godt med en pause av og til. Det er jo tross alt uvant aktivitet for de fleste, og da byr jo muligheten seg for de som ikke har skøyter til å låne. Kjempebra! En skikkelig glad og fornøyd gjeng forlot skøytebanen da det var tid for hjemreise!

Fredag og ukeslutt igjen. Bare ei lita uke igjen av februar 2012. På planen stod lydbok, men det nydelige været frista oss heller til deilig utendørs aktivitet. Snøhulergraving, aking, skigåing, hopping og pang-boks var bare noe av det vi avrunda uka med. Til lunsj satte vi til livs rester fra festen tidligere i uka, både boller og pizza. Mmmmmm, deilig!!
I tillegg er det spennende å følge med på forberedelsene som foregår her oppe mht neste helgs store skirenn. Svære telt settes opp på fotballbanen, og masse utstyr står klart til å settes opp og utover. Mange av ungene som lurer veldig på hva alt dette skal bety. Det får vi svar på på slutten av neste uka, når startskuddene på Hovedlandsrennet 2012 går her i Kilbotn. Spennende!

Vi ønsker med dette alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.

Tilrettelagt for Lovaasen.no av Kjell Arne Jakobsen