fredag 27. januar 2012

Uke 4 - 2012 Sol-uka!!!



Jaaaaaaa, da e ho her - SOLA!!!!!!!!!!!!
23. januar ser vi ho første gang her oppe på Løvåsen - like fantastisk hærlig hvert år!

Det har vi hatt god fokus på, og vi har kosa oss skikkelig heile uka!

Mandag starta vi uka med litt deling av aktiviteten. Vi spiste deilige varme ostesmørbrød til lunsj. Deretter delte vi oss opp, slik at 1.klassingene starta innendørs med baking. I sol-uka må vi jo ha solboller, må vite! Så da satte de igang med det.
Resten av gjengen kledte seg for utendørs aktivitet. Akebrett i alle størrelser, fasonger og farger blei tatt med. Vi gikk opp utmarksveien og fulgte den til toppen av bakken. Føret var gnistrende, det merka vi godt på turen oppover. Så satte vi avgårde nedover - og for en opplevelse! Vi suste avgårde i god fart, og heile gjengen lot virkelig høre fra seg på tur nedover. Skikkelig høylydte skrik og brøl, og til tider hysterisk latter - skikkelig bra!!

Tirsdag bytta vi om på bakegjengen. Med deilige varme pølsesmørbrød i magen satte vi igang. 2.klassingene ikledte seg bakeforklær og supplerte forsyningen med solboller. Vi andre trakk utendørs. Etter suksessen dagen før, så var det naturlige målet for denne dagen akebakken i utmarksveien. Nysgjerrigheten vår førte oss i tillegg videre i lysløypa, og der fant vi enda en ny akebakke. Denne starta med noen svinger før den retta seg ut og endte nede i 100-meterskogen. Perfekt bredde på bakken og akkurat passelig lengde. Føret var om mulig enda bedre enn dagen før, så farta var det absolutt ingen ting å si noe på! Ei hærlig blanding av barn og voksne kosa seg utrolig masse, og ungene kommenterte den hysteriske hylinga fra enkelte av oss voksne når vi kom susende nedover. Noen ganger ville ungene sitte på samme akebrett som oss voksne, og da blir det ofte morsomme situasjoner. En 1.klasse-gutt satt på sammen med Karina, og farta økte på ganske heftig nedover. Akebrettet hadde bremser, så han ønska å redusere farta litt med disse. Han tok et solid grep rundt bremsehåndtaket, og dro og dro....etterhvert ganske hardt, og plutselig satt han igjen med håndtaket i handa. Stor i øynene, med økende fart og med håndtaket i handa utbrøt han: "Ohh shit!!"
Treffende godt sagt!! :-D

Onsdag og siste bakedag for denne gang. Varm deilig tomatsuppe venta på ungene da de ankom Løvåsen. Etter mat var det 3.klassigenes tur til å bake, og resten holdt til ute. Første aktivitet på planen var is-lykter. Vi fant frem bøtter, fylte de med vann og blanda i farger. Deretter satte vi de skjult for allmennheten, til frysing over natta. Kjempeivrige unger som gleda seg stor til å se resultatet neste dag. Deretter bar det opp mot vårt nye ake-eldorado igjen. Opp og ned, opp og ned...utallige turer, nesten så ungene ikke klarer å kjenne sin begrensning og oppdage at de begynner å bli ganske så slitne. Morsomt å se når vi samler oss foran Kilkamhuset på slutten av dagen, en heil gjeng med flotte røde roser i kinnene. Et kvalitetstegn!!!

Torsdag valgte vi en litt roligere dag. Fiskepinner og potetmos fant veien til sultne barne-mager, og deretter delte vi oss i 2. 1. og 2.klassingene holdt til innendørs. Ballspill, gjemsel, sisten, fotballspill, tegning og lesing. Deilig med litt innendørs kos også en gang i blant.
Utendørs holdt 3. og 4.klassingene på. Ski- og hoppentusiastene samla seg i Skilekebakken, og hadde en flott dag der. 3.klassingene aka og kosa seg med litt rolle-lek rundt på området. Innimellom blei også bøttene med is-lykter henta frem. Det virka som vi traff perfekt med temperatur og frysetid, så alle lyktene blei kakka ut av bøttene. Vi slo hull på midten og tømte ut vannet. Så plasserte vi lys inni og satte opp utafor Kilkamhuset. Skikkelig flott blei det!

Fredag og snart helg igjen. Vi holdt til i Skilekebakken denne dagen. Skyfri himmel og vindstille. Etterhvert som mørket som sigende inn over Løvåsen, så vi en liten måne-skalk over Sørvikfjellet. Flere stjerner tentes etterhvert, og vi fikk ei nydelig avslutning på uka. Solbollene skulle til pers. Noen uten sol-øye, noen med og andre med både sol-øye, melis og kokos. Varm deilig kakao til drikke. Nydelig godt!!! Akebrettene fikk skikkelig kjørt seg, og vi fylte luft i smultringen vår også. Det var skikkelig populært!
Ei aktiv uke med skikklig fres er nå over, og vi tar velfortjent helg!
Ha ei riktig god helg alle sammen, og vel møtt igjen på mandag.

Tilrettelagt for Lovaasen.no av Kjell Arne Jakobsen