fredag 20. januar 2012

Uke 3 - 2012



Ei ganske mild uke, temperaturmessig, nærmer seg slutten. Vi har sett plussgrader første del av uka, og egentlig var det ganske deilig å kjenne disse på kroppen noen dager. En tiner liksom litt opp, etter lengre tid med minusgrader. Alikevel så er det vinter, og da skal det helst være litt kaldt, eller så forsvinner jo all snøen på et blunk. Det ønsker vi overhodet ikke - så det er sagt!!!

Mandag fikk vi den første smaken av mildvær. Etter å ha satt til livs brødmat med godt pålegg, samla vi hele gjengen på fotballbanen. Hele banen var dekket av deilig hvit krem-snø, og forholdene var perfekte for snøfigurer mm. Det gikk ikke lange stunda før det poppa opp figurer i alle slags former og fasonger. Kanin, hund, hest, kone og mann, slange, kongestol og elefant.
Kjempeinnsats på heile gjengen, og utrolig artig!!
Tida gikk så raskt, at vi holdt nesten på å glemme og gjøre oss klare til buss og hjemreise - godt tegn!! ;-)

Tirsdag var det enda mildere og litt vått. På lunsj-menyen var det Biola og fruktmüsli/havregryn. Deretter var det full fart bort på fotballbanen igjen, for å fortsette med snøfigurene. Nå vokste det også opp snøborger og snølykter. Inne i snølyktene satte vi stearinlys, og det ble kjempeflott stemning med litt levende lys i leken.
Snøborgene ble laga i passende avstand, og var perfekte til god gammeldags snøballkrik mellom. Så gjelder det å ikke bli for ivrige....;-)
En gjeng av guttene i 2.klassen lekte fly og flyplass, og tråkka seg landingsstripe på fotballbanen. Da ble det både "ready for take-off" og "ready for landing". Veldig kreativt og morsomt, med mye bevegelse og aktivitet.

Onsdag var det fortsatt mildt men mye tørrere utendørs. Vi hadde ønske om et litt rolig og deilig middagsmåltid denne dagen, og valgte innendørs aktivietet. Vi dekket bord og kosa oss med kyllingkjøttdeig og ris. Deretter ble det fin spredning på varierte aktiviteter. Ballspill som fotball, kanonball, stikkball og ballsisten. Noen henta frem litt av lekene vi har, og kosa seg med Lego og biler, samt brettspill og litt tegning. Stiv heks er veldig populært blant de yngste, og vi voksne hiver oss også med på det. Mot slutten av dagen lot vi de som ønska det få ta seg en luftetur utendørs før det var tid for heimreise.

Torsdag var det blitt kjøligere igjen. Vi har fått endel is rundt på området, og strør så godt vi kan innimellom. Fiskekaker og pasta var dagens lunsj, og vi spiste og kosa oss utendørs borte ved leirplassen vår. Benkene ble måka for snø, og alle satt rundt og kosa seg skikkelig med deilig mat. Gode og mette i magen, var det tid for Bondesjakk i snøen. Vi laga brett med brøytestikker, og delte inn lag. De som ikke kunne dette fra før av, fikk god opplæring av 3. og 4. klassigene. Kjempemorsomt!!!
Etterpå var det frilek på området, og taubanen ble tatt ibruk igjen. Snøen har blitt trykket litt sammen av mildværet, så forholdene til dette var perfekte. Også klatrenettet i granskogen ble besøk at mange, og det var stor aktivitet og mye lyd der. Hytta vår i grantrærne blei det også liv i. Ute på fotballbanen fortsatte noen med bygging av snøborg. Når det nå har blitt kaldt igjen, så kan man nesten skjære flotte "mursteiner" i snøen som vi kan lage byggverk av. Kjempeflott!

Fredag igjen, og atter snart helg! Et fantastisk flott vær legger ei flott ramme for ukas siste dag. Sola skinner i Slettlian, og forhåpentligvis får vi besøk av den her på Løvåsen i løpet av neste uka. Jiiiipppiiii!!!
Det blir restelag på lunsjmenyen i dag, med litt pizza, pølser, fiskekaker og kjøttdeig m/ris, varmet over bålet borte i Skilekebakken. Et godt knippe med rompeakebrett fulgte også med på turen bortover, og vi fikk ei skikkelig knalløkt med aking. Føret var skikkelig skarpt, og farta blei skikkelig stor. Kjempeartig!!

Når skumringa senka seg over Løvåsen og de siste flammene blafra i bålet, så kjennes det deilig å tenke på at det snart er helg. Vi får oss et par dager med lading, slik at vi er klare til nye sprell på Løvåsen til uka.
Ha ei fortreffelig januar-helg, og vel møtt igjen til uka!

Tilrettelagt for Lovaasen.no av Kjell Arne Jakobsen